עורך דין הסכם ממון

עו"ד הסכם ממון

חתונה היא לא "רק" התחייבות רגשית משמעותית, ולא "רק" הפקה מורכבת שמייצרת מסיבה שמחה, אלא גם אירוע משפטי. מרגע ששני בני אדם נישאים, חל עליהם חוק יחסי ממון בין בני זוג. על-פי חוק זה, הרכוש המשותף יחולק בין בני הזוג שווה בשווה במקרה של פרידה. הדרך החוקית לעקוף את החוק היא לערוך הסכם ממון עוד לפני הנישואין. באופן עקרוני בני זוג יכולים לנסח בעצמם הסכם כתוב, אבל מומלץ לערוך בעזרת עו"ד הסכם ממון וזאת על-מנת למצות את יתרונותיו. עורכת הדין עופרה קוניין כבר ערכה הסכמי ממון רבים לשביעות רצונם המלאה של בני אדם שפנו אליה למטרה זו.

לפרטים נוספים ויצירת קשר חייגו : 054-6404177

למה כדאי לערוך בעזרת עו"ד הסכם ממון?

* שקיפות מלאה – כשבני זוג חותמים, כמובן מרצונם המלא, על הסכם ממון, לשני האנשים שעומדים לשלב את חייהם אלה באלה ברור לחלוטין מה יהיו תנאי הפרידה, אם תתרחש כזו, והזוגיות מתנהלת תחת שקיפות מוחלטת.

* שקט נפשי – הסכם ממון, ובפרט כזה שנערך בעזרת עורך דין עם ניסיון (או, כמובן, עורכת דין בקיאה), מספק גם שקט נפשי למי שמביא איתו למערכת היחסים נכסים רבים. 

עורכי דין הסכמי ממון

* מקסימום רומנטיקה – הסכמי ממון מנטרלים את הפן הכלכלי של הנישואין, ולמעשה מבטיחים קשר שמבוסס על רומנטיקה, אהבה ומחויבות ולא על תועלתנות.

* אפשרות להסכמים מדורגים ומורכבים – החוק כאמור לא מחייב פנייה לעורכי דין לצורך עריכת הסכם ממון, אולם כל שההסכם מורכב יותר, וכולל למשל מדרגות שונות לאורך ציר הזמן או התפתחות המשפחה, כך נדרשת יותר העזרה המקצועית.

לפרטים נוספים ויצירת קשר חייגו : 054-6404177

עורכי דין הסכמי ממון – תקפות ודאית

כשעורכים בעזרת עו"ד הסכם ממון מובטחת גם תקפותו. בהקשר זה כדאי לדעת שהסכם שנחתם עוד בטרם הנישואין, כפי שמומלץ לעשות, מחייב אישור נוטריון ואין חובת קבלת אישור מבית משפט לענייני משפחה או בית דין רבני. עורכת הדין עופרה קוניין אמונה על ניסוחים מדויקים וברורים, כך שלא יישאר שום פתח לפרשנויות, ערעורים או אי הבנות. בנוסף היא מביאה לידי ביטוי במתן שירות זה את יכולות הקשב הגבוהות שלה, כדי שההסכם ישקף באופן מלא את רצונות בני הזוג. איכות נוספת שתורמת להסכם וגם לדרך אליו היא יכולת ההנעה לפעולה של עו"ד קוניין, כולל שכנוע רגיש ואמין במידת הצורך.

עורך דין להסכמי ממון

חתונה היא יצירת חיים משותפים על בסיס אהבה ומחויבות הדדית. חתונה היא גם שותפות כלכלית, ובמקרה של פרידה חל על בני הזוג חוק יחסי ממון בין בני זוג שקובע כי הנכסים המשותפים יתחלקו ביניהם שווה בשווה. כשאחד מבני הזוג מביא איתו לחיים המשותפים נכסים רבים יותר, זכותו, ובמידה מסוימת אפילו חובתו, להגן עליהם מפני תרחישים שונים, וזוהי המהות של הסכם ממון. חשוב לציין כי גם מעמד של ידועים בציבור מוביל לחלוקה שווה של הנכסים, כך שגם במקרה כזה יש תועלת להסדרה ברורה של ההתנהלות הכלכלית, בשקיפות מלאה. באופן עקרוני בני זוג יכולים לערוך לעצמם הסכם, אבל התרומה של עורך דין להסכמי ממון משמעותית כך שכדאי לפנות לסמכות מקצועית. עריכת הסכמי ממון היא אחד מתחומי המומחיות של עורכת הדין עופרה קוניין.

מה התרומה של עורך דין להסכמי ממון?

* דיוק – הסכמי ממון חייבים להיות מנוסחים באופן מדויק לחלוטין, כך שאם יהיה צורך להפעיל את ההסכם, לא יהיה מקום לפרשנויות שונות או ערעור על הכללים שנקבעו בהסכם.

* פתרונות יצירתיים – למצבים מורכבים ובקשות יוצאות דופן, כך שההסכם יותאם באופן מושלם לבני הזוג הספציפיים.

* שכנוע – הסכם ממון עלול להיתפש כבעייתי אצל חלק מבני האדם, אבל בעזרת עורך דין מיומן, או כמובן עורכת דין מוכשרת, ניתן לשכנע את הצד השני בנחיצות ההסכם ובתועלת שהוא מספק לשני הצדדים.

* יעילות – כשפונים לאיש או אשת מקצוע, התהליך כולו מתנהל ביעילות ואין חשש שעריכת ההסכם החשוב והחתימה עליו יתמוססו.

עורכי דין הסכמי ממון

עורך דין להסכמי ממון 

התרומה המהותית של עורך דין להסכמי ממון היא יצירת בסיס יציב לזוגיות ארוכת טווח. זוגיות שמבוססת על שקיפות מלאה ועל הסכמה מראש, כמובן מרצון, להסדרים רלוונטיים אם תתרחש פרידה. עורכת הדין עופרה קוניין מודעת היטב לאחריות המוטלת על כתפיה כשהיא עורכת הסכם ממון, ועוד מאפיין בולט של שירות זה הוא קשב רגיש על-מנת שההסכם ישקף באופן מלא את הרצונות והאינטרסים של בני הזוג. עוד כדאי לדעת שאין חובה לאשר הסכם ממון לפני נישואים בפני בית משפט או בית דין רבני, ובמיוחד אין בכך צורך כשההסכם נוסח על-ידי אשת מקצוע מנוסה.

לפרטים נוספים ויצירת קשר חייגו : 054-6404177

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם:

עוד בנושא

עורך דין דיני עבודה
עורך דין דיני עבודה

עורך דין דיני עבודה מומלץ עבודה, גם במאה ה-21, היא תחום שמשפיע במידה משמעותית על החיים של רובנו. בהתאם יש מגוון רחב של מצבים שבהם נדרשים שירותיו של עורך דין

קרא עוד >>
התנגדות לצו ירושה

סעיף 67 בחוק הירושה מחייב את הרשם לענייני ירושה לפרסם באופן פומבי כל בקשה שהתקבלה אצלו למתן צו ירושה. סעיף זה גם מקנה את האפשרות לכל מי שרואה עצמו נפגע

קרא עוד >>

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם: