התנגדות לצו ירושה – עו"ד עופרה קוניין כאן בשבילכם
סעיף 67 בחוק הירושה מחייב את הרשם לענייני ירושה לפרסם באופן פומבי כל בקשה שהתקבלה אצלו למתן צו ירושה. סעיף זה גם מקנה את האפשרות לכל מי שרואה עצמו נפגע מהצו להגיש לרשם התנגדות, וזאת תוך שבועיים ממועד פרסום הבקשה למתן צו ירושה. חשוב לציין שצו ירושה קובע כי עיזבון של מנוח או מנוחה יחולק בהתאם לדיני הירושה הקבועים בחוק ומגדירים מספר מעגלי קרבה משפחתית ותרחישים שונים (יש בן/בת זוג ואין ילדים, אין בן/בת זוג ויש ילדים, וכו'). הגשת התנגדות לצו ירושה אפשרית גם ללא עורך דין, אבל כדאי להיעזר בידע מקצועי רלוונטי. עורכת הדין עופרה קוניין היא מומחית לענייני ירושות וצוואות, ובהתאם השירות שהיא מספקת למי שרוצה להתנגד לצו ירושה מועיל במיוחד.
לפרטים נוספים ויצירת קשר חייגו : 054-6404177
מהן העילות המאפשרות הגשת התנגדות לצו ירושה?
* קיימת צוואה – צו ירושה מוצא רק כשאין צוואה. בהתאם אם קיימת צוואה, ובכל זאת הוגשה לרשם הירושות בקשה למתן צו ירושה, ניתן (ורצוי כמובן) להגיש לכך התנגדות.
* השמטת יורש – אם הבקשה למתן צו הירושה לא כוללת אדם שזכאי לחלק מהעיזבון על סמך הקרבה המשפחתית למנוח או למנוחה, יש להגיש התנגדות, כך שבסופו של דבר גם אותו אדם ייכלל ברשימת היורשים.
* התעלמות מהסתלקות מירושה – עוד עילה אפשרית להגשת התנגדות למתן צו ירושה היא התעלמות מהסתלקות מירושה. על-פי חוק יורש רשאי לוותר על חלקו בירושה לטובת היורשים האחרים, וזאת באמצעות הליך שנקרא הסתלקות מירושה. אם הבקשה למתן הצו כוללת את מי שביקש להסתלק, ניתן להגיש לכך התנגדות.
טיפול יעיל ומקצועי בזמינות גבוהה
הגשת התנגדות לצו ירושה תחומה כאמור בזמן, ולכן נדרשת התנהלות יעילה במיוחד. הוותק הרב של עורכת הדין עופרה קוניין – למעלה מ-20 שנים בתחום – מתורגם לפעולה מהירה ולא פחות חשוב, מדויקת. השירות כולל גם ייצוג בפני בית המשפט שדן בבקשת ההתנגדות, וגם במרכיב הזה בא לידי ביטוי הידע רחב ההיקף של עו"ד קוניין כמו גם היכולת שלה לחזות מראש תרחישים שונים ולהיערך באופן אופטימלי לכל אחד מהם, עד לקבלת התוצאה הרצויה.
לפרטים נוספים ויצירת קשר חייגו : 054-6404177